Ik streef altijd het hoogst haalbare na

Mischa Hielkema topsporter/atleet

Mijn doel is om bij de absolute wereldtop van het handbiken te behoren. Een aantal grote internationale races heb ik al op mijn naam staan, waaronder de Berlijn marathon 2015 en de wereldbekerwedstrijd in Oostende 2016. Ook was ik in 2011 een tijd lang wereldrecordhouder op de handbike marathon.

Naast het behalen van topprestaties, wil ik zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het handbiken. Dit doe ik door het delen van mijn passie voor deze fantastische en spectaculaire aangepaste sport!

Sport brengt mensen bij elkaar en kan op vele manieren positief bijdragen aan het leven! Dit geldt ook voor mensen met een beperking, die door sport veel zelfvertrouwen en onafhankelijkheid kunnen terugwinnen en vriendschappen kunnen opbouwen.

Sport heeft veel te bieden, daarom deel ik mijn passie!

Van motorcross naar handbiken

Sport heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetballen. Mijn passie lag echter bij motorcross. Met veel inzet en plezier heb ik van mijn zevende tot mijn twintigste aan motorcross gedaan. In januari 1996 ben ik ongelukkig ten val gekomen tijdens een motorcrosswedstrijd met een dwarslaesie als gevolg. Vanaf die tijd ben ik rolstoelgebonden, maar nog altijd zeer actief en sportief. Daaraan is niets veranderd!

Na een intensieve revalidatie heb ik het sporten in hetzelfde jaar gelijk weer opgepakt. Ik ben toen begonnen met wheelen, ook wel wheelchair racing genoemd. Na een aantal jaar hard trainen, resulteerde dit in het behalen van het Nederlands Kampioenschap op de halve marathon.

In 2007 kwam het handbiken in beeld. Handbiken is te vergelijken met wielrennen, maar dan op armkracht. Handbiken is mijn sport en passie geworden!